Mijn naam is Inge Olde Bijvank. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik graag mensen wilde helpen. Het heeft mij altijd gefascineerd waarom mensen doen wat ze doen, wie ze zijn en wat hen beweegt. Ik heb hier ook richting aan gegeven in mijn studiekeuzes en loopbaan. 

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Van Amsterdam ben ik werkzaam geweest binnen het onderwijs, de kind- en jeugdpsychiatrie, jeugdhulpverlening en volwassenpsychiatrie. Hoewel ik verschillende taken en banen leuk en interessant vond ligt mijn hart duidelijk bij het werk als therapeut. Ik vind het bewonderenswaardig te zien hoe mensen, zelfs onder moeilijke omstandigheden, weer de kracht weten te vinden om te veranderen.

Als therapeut heb ik mogen werken met allerlei verschillende mensen met heel veel verschillende problemen. Ik heb met kinderen gewerkt, met ouders van de kinderen, met jongvolwassenen en volwassenen. Ik heb groepsbehandelingen en individuele therapie gegeven. Ik heb mensen met psychische klachten behandeld variërend in ernst van licht tot zeer ernstig. Middels postdoctorale opleidingen heb ik mij verder ontwikkeld tot een geregistreerd GZ psycholoog, systeemtherapeut NVRG en psychotherapeut. 

Na mijn diverse waardevolle  ervaring binnen GZ instellingen ben ik in 2017 gestart met een eigen praktijk aan het Rokin in Amsterdam. Ik werk hier samen met een aantal collega GZ psychologen en psychotherapeuten. Iedereen werkt in een eigen praktijk, maar indien nodig is het mogelijk om collegiaal te overleggen of iemand te verwijzen. 

Ik vind het belangrijk om mensen echt te horen en hun vraag of probleem als uitgangspunt te nemen, en aan te sluiten bij iemands eigen behoeften en krachten. In mijn behandelingen staat het betrekken van belangrijke mensen in iemands omgeving centraal. Want samen kun je meer dan alleen en vaak staan de problemen waar mensen mee komen niet op zichzelf. Ik probeer mensen te ondersteunen in het proces naar een positieve verandering. Soms vanuit een klachtgerichte- en vaak vanuit een persoonsgerichte benadering. Waarbij het vergroten van zelfcompassie in het omgaan met valkuilen en patronen centraal staat. 

Ik ben lid van de LVVP ( Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten), de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie) en NVP (Beroepsvereniging voor BIG-geregistreerde Psychotherapeuten).  


BIG registratienummer GZ psycholoog: 69923192125

BIG registratienummer psychotherapeut: 19048581516

Kamer van koophandel: 69704732

AGB code: 9410773Sluit Menu